Workshopjes 9 t/m 16 ompot tafel, plantenbak stoel, opbergkast, tuinbank, picknick tafel, konijnen ren, tafel, stoel.

9. Ompot tafel.

Je hebt nodig; houtenlatjes 4x4mm en 2mmx3mm en 2mmx 4mm, tongspatels 2x, euro mini's potje, verf roer houtje 1x, houtlijm, figuurzaag, mozaiek stickertjes en verf.

                  

 

4x4mm  4 keer zagen op 7,5cm lengte;  2x3mm 6 keer zagen op  2,9cm lengte; en 2 keer zagen op 6,7cm lengte; 2x4mm 1 keer zagen op 10cm lengte en 2 keer op 3,6cm lengte. Dat waren de latjes.

 Nu de tongspatels; zaag op 10cm lengte af. En maak een cirkel om de bloempot(onderrand), En zaag dat uit en lijm ze dan aanelkaar vast. Het verf roer houtje zagen op 8,8cm lengte.

 

 

Maak dan de 4 poten  met de tussen stukjes, ik maak graag gebruik van de snijmat dan heb je gelijk de maten.

 

Zet de poten op het tafelblad en lijm ze vast.

                            

 

Dat plankje er tussen gebruik ik voor de maat, dus nog niet vast lijmen. en nu de schuine latjes erop. Dan als alles gelijmt is omdraaien en de zijlatjes en achterlatje erop lijmen.van te voren even schuin afzagen.

Succes met het maken.

 

   10. Plantenbak stoel.

 

Je hebt nodig; koffieroerhoutjes 10 stuks, tongspatels 2 stuks, houtlijm, verf en figuurzaag.

Lijm 5 koffieroerhoutjes aan elkaar en zaag ze op 6cm af. Zaag de tongspatels 2 keer 2,7cm en 2 keer 2,8cm.Maak er een vierkant van. Lijm alvast  de 4 koffieroer houtjes per 2 op elkaar vast.

Het laaste koffieroerhoutje van 4cm komt aan de achterkant voor steun van de armleuningen.

 

Lijm de stoelleuning aan de achterkant van het vierkantje vast. Zaag een tongspatel  in de lengte richting doormidden, dat worden de armleuningen die zijn 4cm lang.

Zaag van de dubbele koffieroerhoutje 3,2cm af doe dit 2 keer. Lijm ze aan de zijkant vast en lijm gelijk de armleuning erop. Zaag 2 achterpoten af van 3,5cm lengte en en lijm die schuin vast. Succes met het maken

 

11. Simpele opbergkast.

Je hebt nodig; verf roerhoutjes van 22cm lang en 1,6cm breed 6 stuks, latje van 3x3 en houtlijm

                                               

 Lijm de 6 verf roerhoutjes per 2 aan elkaar. Zaag de staanders van 3x3 op 20cm af. De plankendragers  10 stuks zijn van een latje van 3x3mm en zaag ze op 3,4cm af. De onderste heb ik  2,5mm van de onderkant gelijmd de rest heb ik verdeeld over de staanders. Succes met het maken.

12 Tuinbank.

Je hebt nodig; koffie roerhoutjes, latje 5x5mm, houtlijm.

 

 Je ziet van bovenaf 3 koffieroer houtjes, die zijn per 2 gelijmt, dan de 5 koffieroer houtjes voor de zitting. De staanders 2 stuks zijn9 cmvan lengte, de tussen spijlen zijn 3cm van lengte en de 2 liggers zijn 12cm van lengte.De voorpoten zijn van 5x5mm gemaakt en zijn 6cm van lengte.Het laatste koffieroer houtje zaag je af op 12cm dat is voor op de voorkant te lijmen.

 

Lijm de rugleunig vast en lijm de achterpoten aan de rugleunig vast. Zaag de 5 zitting houtjes op 12cm af en zaag van de 5x5 3,5cm af. Lijm deze latjes op de zitting vast.

 Lijm het geheel tussen de achterpoten vast, daarbij maakt ik dankbaar gebruik van mijn snijmat dan zit je altijd goed.

  Lijm de voorpoten aan de zijkant vast, en het latje van 12cm lijm je er aan de voorkant op.

 

                                        

 

Zaag van je dubbel gelijmde koffieroer houtjes de 2 armleuningen af op een lengte van 4cm. De ronde kant voor(staat leuk) en lijm ze vast. Zaag nog 2 keer 3cm lengte af voor tussen de poten en lijm ze vast. Succes met het maken.

 

13 Picknick tafel.

Je hebt nodig; Latjes van 3mm x 10mm 3 stuks, houtlijm, lijmklemmen..

 Zaag 15cm af en doe dat 10 keer. Zaag dan 2 x 13cm af in verstek(schuin). Zaag dan 2 x 7cm af in verstek. Zaag dan de de totale lengte van 10cm af in verstek af dat zijn de poten.

 Lijm de zijkanten op het tafelblad vast 13,3cm uit elkaar, je hebt dan 1cm over aan beide kanten. Doe het zelfde met de zitting.

 

 Lijm de poten aan de buiten zijkant  van het tafelblad vast. Dan kan je de zitting met een beetje geduld werk er over heen krijgen zonder dat de boel los schiet.  Succes met het maken.

14. Konijnen ren.

Je hebt nodig; Houten plankje van 2mm dik, latje van 5x5mm, latje van 2mm bij 5mm breed, bisonlijm, gaas,  houtlijm en een satestokje.

 Zaag 4 keer 5,5cm af, en zaag 2 keer 13cm af.Knip het gaas af op 12,5cm bij 15cm. En zaag een driehoek van 5,5cm en 5cm breed uit. En zaag van 5x5mm 12cm af. En  van je satestokje  12,5cm  lengte.

Lijm de latjes om de driehoek heen, de staanders zijn rechtop gelijmt daar lijm je straks het gaas tegen aan.

 Lijm je latje 5x5mm er midden op vast.

  

 Lijm dan het geheel tussen de driehoek vast. Doe dat ook aan de andere kant. Het gaas kan je beter lijmen met bisonlijm.

 Lijm aan de onderkant je latje vast met bisonlijm. Doe dat ook aan de andere buiten kant. En lijm je satestokje aan de bovenkant erop. Succes met het maken.

 

 

15. Tafel.

Je hebt nodig; houtenplankje 3mm dik, trapspijltjes, houtlijm, knopje en een latje van 6x6cm.

 

 Zaag het tafelblad van 6cm bij 9cm, zaaag 2 latjes op lengte van 8,8cm, en 2 van 4cm lengte, en 1 keer 2,8cm van lengte.Succes met het maken.

16. Stoelen.

Je hebt nodig; koffieroer houtjes, latje 5x5cm, cocktail prikkers, houtlijm, boortje van 2,5mm, karton, houtlijm en stofje.

 Zaag de latjes 4 keer af op 9cm lengte. En zaag 4 keer 4cm af. Knip het karton 2 keer van 3,5 bij 3,5cm af. Zaag de cocktail prikkers af op een lengte van 4cm. En de koffieroer houtjes 6 keer op 4cm lengte af. Plak wat fiberfil op het karton en doe daar je stofje over heen. Maak boorgaatjes in de delen van de stoelpoten 3 stuks elk. Lijm er de cocktail prikkers in en de koffieroer houtjes 3 stuks voor de rugleuning. Smeer daarna de gaatjes met een mengsel van zaagsel en houtlijm  dicht. Succes met het maken.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb